Läckande tarm

Läckande tarm

Läckande tarm

Ändrad immunitet och Läckande tarm-syndromet.

 

”Läckande tarm syndromet”

 

(Leaky Gut Syndrome, LGS)

 

 

 

 

 

Vad är Läckande tarm

 

Läckande tarm syndrom. LGS är ett namn på ett stort vanligt hälsoproblem där den grundläggande organiska defekten (skadan) är en tarmvägg som är mer permeabel(porös) än normalt. Onormalt stora avstånd mellan cellerna i tarm väggen tillåter upptag av giftiga ämnen i blodet som under friska omständigheter skulle ha blivit bortstötta och eliminerade.

 

Hur kan det uppstå?

 

Att tarmen blir ”läckande” betyder att bakterier, svamp, parasiter och deras toxiner, osmält protein, fett och avfall som normalt inte absorberas över blodkärlen i friskt tillstånd passerar igenom en skadad, porös eller ”läckande” tarmvägg.

 

Läckande tarm syndrom. LGS är nästan alltid förbundet med autoimmuna sjukdomar och för att kunna reversera autoimmuna sjukdomar, är det beroende av slemhinnan i tarmkanalen. En autoimmun sjukdom är definierad som en sjukdom där immunsystemet tillverkar antikroppar mot egen vävnad.

 

Vad är det som händer?

 

Vid Läckande Tarm syndrom, LGS uppstår ofta en inflammation i kroppen och vid många fall har personen mycket surt pH i kroppen. Vid Läckande tarm syndrom skapas också mineralbrister på grund av att de olika transportproteinerna som finns i matsmältningssystemet som är nödvändiga för att transportera mineraler till blodet är förstörda av inflammation. T.ex. är magnesiumbrist (lågt magnesium i de röda blodkropparna) ganska vanligt vid fibromyalgi trots högt intag av Magnesium genom kosthåll och kosttillskott.

 

Kan det bli bättre?

 

För att få tillbaka kroppen i balans behöver man förstå Läckande tarm syndromet. På grund av större mellanrum mellan cellerna i tarmväggen än normalt, då absorberas större proteinmolekyler än det som är vanligt, innan de har chansen att bli helt nedbrutna. När de då läcker ut i blodet och inte absorberas upp av Tunntarmens väggar som ska ta emot proteinerna. Går proteinerna ut i blodet och orsakar olika inflammationer. Svamp, bakterier och parasiter får större fäste i kroppen och utvecklas.

 

 

 

Vid matintoleranser hos Läckande tarm syndrome blir blodet invaderat av bakterier, svamp och parasiter som inte kan tränga genom den skyddande barriären i tarmen vid ett friskt tillstånd. Dessa mikrober och deras toxiner, om de finns i tillräckligt stora mängder, kan bli för mycket för leverns förmåga att avgifta. Detta kan visa sig i förvirring, dåligt minne ”hjärndimma” svullnad i ansiktet när man utsätts för cigarettrök eller parfym som personen inte tidigare haft reaktion på.

 

När transportproteinet för magnesium är skadat, utvecklas magnesiumbrist som följd av ett dåligt upptag. Muskelsmärtor och kramper kan uppstå som ett resultat. Även på grund av zinkbrist (mineral)som kan leda till håravfall. Zink är ett mineral som kroppen behöver för att kunna bygga upp immunförsvaret. Kopparbrist kan uppstå på ett sätt som leder till hög kolesterolnivå och artros. Flera skelett problem utvecklas som ett resultat av dåligt upptag av kalcium, bor, kisel och mangan.

 

Inflammation som förorsakar ”läckande tarm syndromet” skadar också den skyddande beläggningen från IgA familjen som normalt finns i en sund tarm. Eftersom IgA hjälper oss att avvärja infektioner, gör läckande tarm problem att vi blir mindre motståndskraftiga mot virus, bakterier, parasiter och Candida. Dessa mikrober blir då i tillstånd till att invadera blodet och kolonisera nästan all kroppens vävnad eller organ. När detta sker i tandköttet resulterar det i periodontal sjukdom. Om det sker i käken kan det vara nödvändigt med tandutdragning eller rotfyllning för att kurera infektion.

 

Vilka tester går att göra?

 

Ofta kan man ”laga” en läckande tarm det krävs olika för olika människor beroende på hur tarmen mår.

 

Man behöver eliminera det som stör.

Man behöver ge kroppen en renings/detox kur.

Man behöver ge näring/mat/tillskott till tarmen så den kan laga de porösa delen av tarmen.

Copyright © All Rights Reserved