Lock foot/Whiplash
Lock Fot

 

Lock Foot.

 

Lock Foot är en ortopedisk dysfunktion som sitter i vänster eller höger fot (låst fot) som skapar skevhet och obalanser i hela kroppen.

 

Menar verkligen i hela kroppen. Det är fötterna som håller oss uppe, om det finns en skevhet i foten så påverkar den hela ryggen, bäcken, nacken, käke i kroppen och alla dess funktioner.

 

Ryggproblem / whiplash

 

Om du har ryggont / smärtor, när det blir spänt så kommer spinala flödet att påverkas med påföljd av att hela ryggraden spänner sig.

samt att svanskotan är alltid skev.

Ofta har man benlängdsskillnader som man har gått med i flera år utan att ens veta det. Men man har problem med rygg och bäcken.

 

Behandling med whiplash / lockfoot terapi, i de flesta fall en snabb förbättring av symtom och problem för dessa patienter.

 

Symtom kan vara.

 

 • Bröstrygg
 • Spända axlar och nacke
 • Käkleden
 • Huvudvärk
 • Spänningar
 • Tinnitus
 • Synrubbningar
 • Personlighetsförändringar
 • Trötthet
 • Yrsel och balansproblem
 • Magproblem

 

 

Hur fungerar det?

 

Vårat enteriska nervsystem sitter i magen, påverkas ofta av ryggen, många gånger när det finns spänningar i ryggen så har man mag- problem och kan ha läckande tarm.

 

Det är många som har läckande tarm och en del vet inte ens om att man har läckande tarm. Vid läckande tarm kan man få känsla av ryggont.

 

Man kan ha läckande tarm under flera år utan att må så dåligt men att kroppen under en längre tid får läckande, proteiner i blodet. Det kan göra att kroppen, efter en tid börjar reagera på olika saker som födoämnen. eksem, utslag, illamående, huvudvärk m,m.

 

När man korrigerar ett fotben, hjälper man bäcken, bröstrygg och käke i sin korrigering som sedan hjälper kroppen själv att rätta till nacken.

 

Kan man göra något?

 

Lock Foot kan ge en förbättring på tarmbesvär med dålig motorik, att ileo-cekal klaffen inte fungerar som den ska, reflux, astma, fibromyalgi och andra muskel- skelett besvär som inte responderar på annan terapi.

 

Skevhet i och benlängd, bäcken och axlar rätar upp sig.

 

Vid en mässa visade det sig att 96% hade denna obalans i foten, väldigt vanligt.

 

Hur jobbar jag?

 

När jag jobbar med en klient som har Lock Foot/Whiplash, går vi igenom mage tarm system, manipulering av fotben, muskler, triggerpunkter och avslutar med Cranial Sackral behandling.

Vid mycket huvudvärk och migrän symtom kan man även göra en käkledsbehandling. Med sig hem får man alltid öron frön, med individuella kinesiologiska öron akupunktur punkter.

 

Råd till hur du fortsätter hemma med din kropp och fötter.

Återbesök med minst en cranial behandling görs efter en vecka, därefter kommer vi överrens vad just din kropp behöver.

Om allt verkar bra så ses man en gång till på en uppföljning efter ca 8-10 veckor.

 

Läs mer om Lock fot

 

 

 

 

 

e

Copyright © All Rights Reserved